lauantai 10. lokakuuta 2009

Karavaanarielämää?

Olin vaunulla viikonloppuna ja kuulin oudon tapahtuman. Vaunun isäntä oli paljon juotuaan joutunut pakkotyhjäyksen eteen. Ei muuta kuin vaunusta ulos ja auton seinään tukeutuen rakko tyhjäksi. Kun muista vaunuista tultiin sanomaan että olisi suositeltavaa käyttää WC:tä, veti isäntä herneen nenään ja lähti tuohtuneena pois alueelta.
On se kamalaa kun ei saa keskellä päivällä tyhjätä rakkoa missä itse haluaa. Mutta se nyt ei vain käy yleisellä alueella, ei hygieenisistä eikä häveliäisyys syistä. Joten ymmärrän kyllä naapurivaunujen rouvia jos kahvi menee väärään kurkkuun moisen näkymän edessä.
Olisin valmis hyväksymään tällaiset käyttäytyjät listalle ja tiedon välitttämistä alueille.
Toinen asia jota ei änkyräkännissä huomata on keskustelu yön tunteina etukatoksessa. Kun yöllä ei juuri ole muita ääniä, kuuluu juopuneiden äänekäs keskustelu pitkällekin häiriten toisten yöunta. Jos siitä sitten aamulla huomauttaa, ollaan huuli pyöreänä; että mekö? Se on tietenkin tahatonta, mutta jokainen tietää että humalassa äänen käyttöaso nousee kun haluaa tulla kuulluksi vaikka kaveri puhuu samaan aikaan.
Hankalaa se kuitenkin on. Jos menee keskeyttämään antoisan keskustelun tai jättää sen tekemättä, aina saa vihamiehiä. Vanha sananlasku sanoo: Viina on viisasten juoma. Toinen sananlasku sanoon että ilo iman viinaa on teeskentelyä. Onko? Nämä asiat eivät kohdistu mihinkään tiettyyn alueeseen vaan ovat yleisiä alkoholiongelmia.
Tästä onkin lyhyt matka Karavaanai -lauluun, joka on liiton erityisessä suosiossa. Vaikka siinä kerrotaan kuinka karavaanari grillaa siiliä, Suomessa rauhoitettua ja suojeltua eläintä. Muutenkin laulun sanat ovat sellaiset, jotka eivät ole nostamassa karavaanareitten arvostusta jota nyt ollaan lopultakin hakemassa. Se youtuben juttukin liiton rekvisiitan keskellä on mielestäni yhtä mauton. www.youtube.com/watch?v=AME8HI160JQ&hl=fi On kuulemma esitetty oikein televisiossakin.
On lopetettava tältä kerralta kun tahtoo mennä negatiivisen puolelle.

Ei kommentteja: