sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Syyskokous 21.11.2010

Siirsin muistion yhdistyksen sivuille, se kuuluu sinne paremmin.

Sveitsi herätti vanhoja muistoja mieleen. Kamala tapaus kaiken kaikkiaan. Silloinen puheenjohtaja taputti silloista toiminnanjohtajaa päähän ja sanoi että tämän miehen olisi pitänyt se hoitaa. Oli varmaan ollut kommunikaatio ongelmia. Toinen vahva muistikuva on kun talousmiehet marssivat ulos salista kun eivät saaneet tahtoaan läpi. Kunniapuheenjohtaja Tengström kävi puhumassa heidät takaisin kokoukseen.

On ajat paljon muuttuneet. Iso kiitos kuuluu tietenkin hyvälle kokouksen etukäteisvalmistelulle ja osaltaan sille että enää ei haeta näkyvyyttä häiriköinnillä. Tällä kerralla jäsenmaksun korotus meni täysin mukinoitta läpi.

Timo Honko, pitkän linjan mies joka hävisi liiton puheenkohtajavaalin vain muutamalla äänellä, on nyt päätynyt jättämään koko aktiivitouhun sikseen ja palkittiin Liiton kultaisella ansiomerkillä. Vaikea on löytää yhtä suoraselkäinen mies pitämään karavaanariatteen puolta. Hän ei ymmärtääkseni kalastellut, ei ainakaan omaa etua. Tämän kertoi myös liiton nykyinen puheenjohtaja puheessaan. Molemmat kiittelivät hyvää yhteistyötä viimeisten kahden vuoden aikana. Ansiomerkit annettin myös giljotiiniin joutujalle ja golffarille.

Vuoden karavaanariksi oli valittu Leirintä- ja turvatoimikunnan pitkäaikainen puurtaja Markku Vänskä. Harvoin on tämä kunnianosoitus mennyt näin hyvin kohdalleen. Niin kuin facebookissa näkyy lukevan, oli Kanta-Hämeen viikonloppu. Vuoden karavaanaritittelin lisäksi hallitukseen valittiin äänivyöryllä Hanna Jokinen. Onnea vielä kerran näin Pohjanmaan karavaanareiden kuin Carava-Huippujenkin puolesta.

Se Hietasaaren tuhon avustus jäi hieman harmittamaan. Pentti Grothin ehdotus olisi antanut enemmän saajalle ja toisaalta kun vieläkin kaivaa se Oulun FICC:n ylimääräinen kustannus niin turhan vaatimaton oli avustus. Toivottavasti ei satu enää SFC-alueelle. Toisaalta sääherrat manaavat että vastaavanlaiset myrskyt, trombit tai syöksyvirtaukset, mitä nyt sitten ovatkaan, tulevat lisääntymään Suomessa. Pannaan vakuutukset kuntoon. Niin alueet kuin alueita käyttävät karavaanaritkin.

lauantai 20. marraskuuta 2010

Liittohallituskokous Hyvinkään Sveitsissä

Alku on ollut lupaava. Ilmapiiri on parantunut huomattavasti. Lauantaipäivän ohjelma oli hyvin rakennettu. Pysyimme ajan hermolla käsitellen pääasiassa kesän myrskyjä eli kantilta katsottuna.
If -vakuutusyhiöstä toistettiin sama mistä oli jo Reissunpäällä -lehdessä mainittu. Kukin vakuuttaa itse omaisuutensa. Liitto tai yhdistys ei voi vakuuttaa vieraan omaisuutta.
Myös se että vain laajennettu kasko korvaa vaunujen / autojen ns myrskyvahingot tuli esille.Paikallisyhdistyksen = Keski-Suomen Yhdistyksen pj esitteli kuvin tilanetta ennen ja jälkeen myrskyn. Lohduttomalta näytti. Vaikka rakennukset oli hyvin vakuutettu ja vakuutysyhtiön korvaussumma oli merkittävä, jää yhdistykselle kuitenkin melkei 100 000 euron maksettava tapahtumasta, puutteelisista vakuutuksista johtuen. Lähinnä infrastruktuurin osuus.
Seuraavaksi liiton turvatoimikunnan pj Väskä esitteli miten jatkossa tulisi varautua yllättäviin tapahtumiin. Aiheesta on tulossa helmikuussa koulutus Keurusselälle. Mielestäni kaikkien leirialueiden hoitajien tulisi osallistua tällaiseen koulutukseen.
Päivä päättyi Timo Jutilan vetämään osuuteen tiimityöstä. Jutilan taustan tietäen vertailukohta oli jäkiekko. Tarvittavilta osin se on käytettävissä myös muuhun tiimityöhön. Jutilan esitys oli Jutimaisen lennokas. Täysi tuunnustus liittohallitukselle koko päivän ohjelmasta.
Päivä alkoi kuitenkin liittohallitusehdiókkaiden vaalitentillä. PJ Hämäläinen veti tentin kivasti ja huumorilla höystäen. Kaiken kaikkiaan jäi tasapaksu maku mutta muutama erottui pois todellisten ehdokkaiden joukosta. Aamulla sitten nähdään miten kävi.

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Syyskokous

Yhdistyksen syyskokous oli isänpäivän lauantaina niinkuin jo kauan on ollut tapana. Vastapainona äitienpäivälauantain kevätkokoukselle.
Väkeä tuli yllättävästi paikalle. En muista milloin syyskokouksessa olisi ollut yli 60 henkeä paikalla joista 54 äänioikeutettua. Olemme tottuneet noin 30 henkilöön.
Toinen iloinen asia oli hallitusvaaliehdokkaat. Seitsemän kappaletta on jotain aivan mieltä ylentävää. Sekin vielä että naisia oli melkein puolet, vaikkakin vain yksi meni läpi. Toivottavasti trendi kääntyy ja saamme seuraavalla kerralla lisää naisia hallitukseen.
Kokouksen jälkeen kysyin vaimolta josko "marisin" likaa. No tietenkin hänen mielestään. Yleensä täläiset tilaisuudet ovat tietenkin kiitoksien paikka, niin nytkin, mutta jos vieraat eivät ole olleet kaikkeen tyytyväisiä, on nekin asiat korjattava.
Viikkoisännistä alkaa olla jälleen pula. Toisaalta erään toiminnastaa on tullut valituksia. Myös Juhannuksen yölliset häiriöt ovat pitkä miinus.
Päiväkävijät ovat elintärkeitä, heitä on palveltava hyvin koska vain palvelulla ja alueen siisteydellä pystymme kilpailemaan. Hinnat ovat melkein samat SFC-alueilla.
Suurimmat kiitokset menivät jälleen kerran Kohvakoille. He ovat olleet muutamaa päivää vaille koko vuoden alueella ja hoitaneet niin aluetta kuin paviljonkityömaatakin esimerkillisesti. Ritva on pitänyt talkooruualla työmiehistä huolta.
Itse kokous meni esityslistan ja suunnitelmien mukaan. Sihteerin tarkastettua äänioikeudet, saimme äänestettyä hallitukseen kaudelle 2011-2012 seuraavat henkilöt: Jukka Kujanpää, Pauli Kohvakka, Esa Niemistö ja Anne Mäkinen. Onnea heille. Vielä vuoden jatkavat Markus Kangasluoma, Ahti Lähdesmäki, Seppo Paavola ja Kalervo Välimaa. Minulla oli vielä toinen vuosi tästä jaksota tekemättä, vaikka olin itse muistavanani ajan jo kuluneen.
Jäseniltä oli tullut yksi ehdotus. Kesäkeittiön ja -WC:n uudistaminen. Pöytäkirjaan tuli merkintä että asia valmistellaan.
Hallitukselta oli esitys kunniajäsenten valinnasta. Hallitus on jo pöytäkirjan ulkopuolella päättänyt ehdottaa Ritva ja Pauli Kohvakkaa sekä Leo Ylimäkeä kunniajäseniksi, joka 40-vuotisjuhlissa esitettiin. Nyt syyskokous vahvisti ehdotuksen yksimielisesti.
Päätimme tilaisuuden kokouskahveihin.
Kiitos vielä kerran osallistumisesta ja aktiivisuudesta.