maanantai 24. elokuuta 2009

Romumarkkinat Juthbackassa

Jokavuotinen Juthbacka markkina oli taas menneenä viikonloppuna. On tullut tavaksi käydä, kun on sukulaisia ja tuttavia seutukunnalla. Olemme vaunuinemme aina Tähtihallin ja urheilukentän maastossa. Siellä on hyvät pohjat ja rauhallinen paikka. Hintakin on ollut kohtuullinen.
Markkinoiden järjestämä varsinainen leirintä on markkina-alueen viereisellä pellolla. Jos sattuu sateinen viikonloppu, ei ole häävi paikka. Kaiken kukkuraksi ottivat tänäkin vuonna 30 € vuorokaudesta. Hintaan kuuluu paikka pellolla ja Baja-majan käyttömahdollisuus. Jos joku vielä sanoo että 15 € Lukkuhaassa vuorokausihintana on paljon, niin ihmettelen suuresti. Selasin niitä Liiton mainostamia yön yli paikkojakin. Ei niissäkään juuri missään saa 13 €:lla yöpaikkaa saati vuorokautta saunomismahdollisuudella.
Itse markkinat ovat paisuneet sen kuin pystyvät. Paikkoja on noin 700 joen ja tien välissä. Kuulimme radiohaastattelun kahvikupin ääressä, jossa järjestävän seuran puheenjohtaja oli sitä mieltä että ei kannata ahnehtia. Jo tämänkin tapahtuman järjestelyihin vaaditaan yli 200 henkilöä. Osaksi ovat urheiluseuroja ja koulujen luokkaretkille lähtijöitä jotka saavat yhteiseen kassaan avustusta.
Kun tarpeeksi monta kertaa kiertää alueen, tulee riittävästi tuttuja juttukavereita vastaan. Nyt odotellaan muita asioita miettien seuraavaa vuotta.

Ei kommentteja: