keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Pori Jazz oli ja meni

Tulo alueelle oli yhtä juhlaa kun Lukkuhaasta tutut olivat vastassa ja mies päävastuullisena leirinnästä. Saimme hyvän paikan ja olimme innoissamme kunnes koiramme, savimaan seisoja Ludde ei päässyt ylös. On vanha, 15 v ja kuuma parinsadan kilometrin automatka oli käynyt voimille. Ystävien avustuksella saimme nostetuksi nurmikolle ja kaadettiin vähän vettä suuhun ja vähäbn muuallekin vilvoitusta. Vähitellen kunto parani, eihän siitä mitään nuorta vilkasta koiraa tullut, mutta selvisi kuitenkin tällä kertaa.
Jätettiin koira huilaamaan ja lähdettiin katsastamaan Jazz-katua, ja kävimme Suomalaisella Klubilla varaamassa pöydän illaksi.
No illalla mentiin sitten konserttiin. Ilon aiheita riitti pitkäksi aikaa, kun ensin pitkän odottelun jälkeen alkoi tarjoilu pelata.
Ensinnäkin oli hyvä että vaimo huomasi tehdä pöytävarauksen päivällä, saimme hyvän paikan. Toiseksi; illan aloittanut havajilainen ukulelensoittaja Jake Shimabukuro oli aivan mahtava, että niin pienestä instrumentista saa niin paljon erilaista ääntä aikaan ja organisoidusti. Olimme otettuja.
Kolmanneksi; saimme kuulla viulujazzia todella ammattiorkesterin esittämänä. Päätähti oli Georgialainen Vitali Imereli, muut orkesterissa olivat turkista ja eestistä.
Kun sitten meille entisen kokemuksen mukaan illan päätähti tuli lavalle, emme olleet enää varmoja kuka lopuksi oli illan kokokohta. Mielestämme kaikki.
Iltaan tyytyväisinä pyöräilimme vaunulle koiravanhusta katsomaan, kohtuullisesti oli kaikki siinäkin suhteessa.
Lauantaina kiertelimme kaupungilla ja Jazzkadulla kuunnellen muutaman ilmaiskonsertin. Illalla päivän vähän jähdyttyä lähdimme kotimatkalle pysähtyen Kristiinankaupunkiin Pukinsaaren Leirintäalueelle ja kuunnellen Alman teltassa Allan & Astronautteja. Kivaa oli kunne Arponen tuli yöllä yhden aikaan ja käänsi koskettimet kaakkoon. Toisen kappaleen aikana lähdimme pyöräilemään kohti vaunua. Arposen pumpun meteli kuului Pukinsaareen asti. Mitähän sillä metelillä piti peittää? Ainakaan kaupungissa ei vallinnut yörauha.
PS. Koira on piristynyt kotinurkissa, ei tullut vielä "noutaja".

Ei kommentteja: